Polseres vermelles T2, 10/15: Ostatges

Podeu llegir aquí el comentari de l’Albert Espinosa sobre aquest capítol!

Aquest capítol, com explica l’Albert que fan molts americans amb el capítol 10, desentona completament amb la resta de la sèrie. Es tracta d’un capítol autoconclusiu, molt reduït a dos o tres escenaris principals (la sala de la quimio i la dels nens), amb molts més personatges dintre de quadre en molts moments, molts d’ells secundaris-esporàdics… Parlem-ne una mica.

En primer lloc, és la primera vegada que la sèrie utilitza filtres de distorsió de la imatge, per fer la broma de les bombolles que veuen els nens que prenen marihuana. Això és significatiu, i també arriscat de posar en un capítol, la trama principal del qual no té res de divertit. Imagino que van decidir posar-ho per a contrarestar.

També és curiós el paper de la Cris. Apareix al principi per mostrar-nos que està tornant a ser la d’abans, i no la tornem a veure fins el final, potser per no “robar” minuts a l’afer central. A més, trobo que la Rym (Laia Costa) ha tornat a fer un gran paper en aquest capítol, com quan els hi explica el conte de por, que ho fa d’una manera molt divertida, com quan diu “ding……. dong…..” per dir que truquen al timbre.

Entrem en matèria; la trama policíaca que ens ha sorprès a tots, perquè mai hauríem pogut dir que tingués cabuda en aquesta sèrie. Es nota, per cert, que no està tractat exactament igual que com ho fan els americans. No hi ha rapidíssims moviments de càmera, sino més aviat els planos seqüència que tant caracteritzen l’estil cinematogràfic de Polseres, cosa que, per a mi, aporta molt de valor, ja que és molt més exigent que una simple planificació multicàmera, Ara bé, hi ha alguna escena descarada, com la de que arriben els policies i estan tot de civils esperant darrere de la cinta policial; molt molt americà. També té un punt molt “peliculero” quan els altres pacients comencen a dir, cada un, on té la seva malaltia. Però això també li afegeix un toc d’humor, com quan entra el Toni i tots fan com si no passés res.

He d’admetre que m’ha sobtat que fos autoconclusiu, com m’ha sobtat també que es deixessin algunes coses a l’aire, com el comiat del Mercero. Però suposo que se li donarà més importància a partir del proper. També ha estat com molt repentina la por del Lleó causada per l’eclipse. En aquest episodi, com veiem, moltes trames “neixen i moren” en només 45 minuts, més de les normals.

Tot i això, ha estat un capítol amb el que he gaudit força, sentint inclús la tensió del ‘què passarà’ amb l’altercat a la sala de la quimio.

Rodatge

Tècnicament, en cap d’aquestes escenes jo estava treballant, però va ser un dia que vaig anar amb un amic, l’Albert, a acomiadar-me de l’equip abans de marxar a Pamplona.

Vam veure l’escena que es fa amb pla seqüència, que comença en un tub de suero, de la Rym, el Jordi, el Roc i el Joan asseguts en rotllana, preguntant-se si li haurà passat alguna cosa al Lleó, just quan l’Ignasi (m’ha estranyat que “copiessin” un nom, cosa que no se sol fer! Algun motiu hi hauria) acaba d’arribar. De fet, em va semblar que la planificació de càmera per a un conjunt de quatre personatges en rotllana és tot un repte!

Joan

L’última escena de la sèrie que he vist rodar és la del Lleó al sol parlant amb el Mercero. Recordo que li van deixar fer el “acció” i el “talleu” a l’actor d’en Joan, un detall molt simpàtic! També recordo que em va cridar l’atenció els enormes reflectors que posaven per equilibrar la il·luminació.

Per últim, jo no hi era, però a l’escena en què els nois surten contents perquè s’ha acabat el malson, un amic meu, el Fernando, surt de figurant, aquí abaix el teniu!

Bona setmana polseres!

Veure categoria Polseres Vermelles T2

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Polseres vermelles T2 y etiquetada , , , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s