Polseres vermelles T2, 12/15: El que hauria passat si…

Podeu llegir el comentari de l’Albert Espinosa sobre aquest capítol.

Aquest capítol, que ja se’ns havia anticipat al final de l’anterior, es podria resumir en “què passaria si el Lleó mai hagués estat malalt“. Em sembla que el capítol es desenvolupa en forma de reflexió molt interessant. 

El primer que fa el Lleó és veure què ha sigut dels polseres en aquesta nova realitat. El que es troba el deixa sobtat; el Jordi està sense braç per no haver-se atrevit amb la quimio, el Toni treballa fora de l’hospital, la Cris està més anorèxica que mai, el Roc segueix en coma… I, evidentment, ningú el reconeix, tret del Toni, que li sona d’haver-lo vist en un somni. Amb això, imagino que l’Espinosa vol emfatitzar en la seva idea de que les pèrdues poden ser guanys. És a dir, de vegades podem pensar que la nostra vida seria millor si se’ns hagués estalviat algun dolor, si haguessin canviat les circumstàncies. Però el que és realment revolucionari és pensar que no són les circumstàncies les que han de canviar, sino nosaltres, i que són les que són per algun motiu.

M’agrada quan, a l’hora de bufar espelmes, el Lleó diu que no ha de demanar res en el desig, com culminant aquesta transformació, que li permet entendre perquè és com és i viu com viu.

També m’ha agradat aquesta escena que tots esperàvem des de fa temps, la de la conversa amb la Cris, havent passat tota una tempestat. L’Espinosa torna a incidir sobre aquesta idea del Destí quan la Cris li diu: “si no hagués marxat, potser ara no estaríem aquí junts”. Després, el Lleó mirant tota la festa des de lluny, pensatiu, i la seva conversa amb la doctora Andrade, amb qui ja es parlen cara a cara, d’adult a adult. I aquí, com veiem, pren la decisió d’abandonar l’hospital.

A veure què ens depara el proper capítol!

Rodatge

Com la majoria es va rodar al principi de tot, per aprofitar el cabell llarg del Lleó, no vaig estar a cap escena, perquè vaig arribar més tard!

Veure categoria Polseres Vermelles T2

Esta entrada fue publicada en Polseres vermelles T2 y etiquetada , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s